Rólunk

Hogyan született a Kockás?

Egy olyan régimódi, házias ízű túródesszertet akartunk megalkotni, amely visszaidézi a 70-es, 80-as évek világát, amikor hétfőn szünetelt a tv adás, a vidéki utcákon még jártak lovaskocsik, és a tej tényleg képes volt megaludni. Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy a Kockás csupa egyszerű, természetes alapanyagokból álljon és ezért választottuk a régi szép idők kockás terítőjét a csomagolásunknak és erről a csomagolásról kapta termékünk a nevét.

A Kockás túrórúd ötlete 2008 év elején pattant ki a fejünkből. Magunk is nagy Túró Rudi rajongók vagyunk, de a modern kori felhozatalból valahogy hiányoltuk a régről megszokott ízeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy régi – új túródesszertet, amely a gyerekkorunk ízeit idézi. Hosszú előkészületi munkák után 2009 nyarán vásároltunk egy gyártósort, majd nekiláttunk és kikísérleteztük a receptet, amelyet aztán családtagjainkon, barátainkon és ismerőseinken teszteltünk. Szinte elsőre osztatlan sikert aratott, csupán a csokiréteg vastagságáról oszlottak meg a vélemények: volt akinek vastag bevonattal ízlett jobban, más a vékonyabb rétegre esküdött. További finomítás és előkészítés után, 2009 decemberében került először kereskedelmi forgalomba a Kockás túrórúd. Azóta már egyre több bolt polcain fellelhető.

Nem terem minden bokorban.

A Kockás a nagy áruházláncok közül jelenleg, az Auchan és Tesco áruházakban található meg, valamint kisebb független üzletekben kapható, legfőképpen Budapesten és annak agglomerációjában. Terveink szerint hamarosan feltűnünk majd más üzletek polcain is, de ahhoz még sokat kell dolgoznunk. Jelenleg két méretben, 30g-os egyedi és 6x30g-os kiszerelésű Multipack, valamint 50g-os egyedi és 5x50g-os kiszerelésű Multipack csomagolásban kaphatók termékeink. Ami az ízvilágot illeti, mi a natúrra esküszünk, de nem kizárt, hogy valamikor lesz ízesített is. Jó tudni, hogy a Kockás gluténmentes, vagyis a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A Kockás túrórúd a tradicionális magyar túró és a szerencsi csoki összetéveszthetetlen párosítása.

A Kockás túrórúd eleinte Ibrányban készült, azonban 2011. januárja óta az etyeki tehenészet friss tejéből, a Pest megyei Herceghalmon készül, Budapesttől csak egy macskaugrásnyira. Etyeken található az a mintegy 1000 lelket számláló tehenészet, amely napi több ezer liter kiváló minőségű tejet biztosít a gyártáshoz. Ebből a tejből állítjuk elő a Kockás alapanyagát, a finom, házias ízű túrót úgy, hogy az megőrizze a friss tej valamennyi egészséges összetevőjét. A túrót ízesítés után olyan étbevonóval borítjuk be, amit kifejezetten ehhez a termékhez fejlesztett ki a híres-neves Szerencsi Csokoládégyár hírmondójaként működő Szerencsi Bonbon Kft. Nem csoda, hogy a hazai alapanyagokat részesítjük előnyben, hiszen mind a Kockást bérgyártó tejüzem, mind a Kockás jogtulajdonosa és egyben forgalmazója teljes mértékben magyar tulajdonban lévő cég, így maga a Kockás túrórúd is egy hamisítatlan magyar termék. Azonban csupán hazai terméknek hívhatjuk, mivel Magyarországon nincs kakaócserje, így a bevonónkban lévő kakaópor sajnos nem magyar.

A Kockásról írták

“Amikor ezt először megláttam, majdnem lefordultam a székről a röhögéstől. Gyönyörűen kivitelezett csomagolás, igazi magyaros kockás terítővel. Ez igen! Ez már annyira rossz, hogy jó!”

http://patkosdaniel.hu/napi-komment/339-a-pottyos-turo-rudi-es-a-kockas-konkurencia

Túrórudi teszt:

“Kockás túrórúd 30g-os játékosa az Piros Kockás Kft. csapatának tagja, ha az üzemet nézzük, ismét hazai produktum. Szintén túró, kakaós étbevonóval körítve, jó állagú, egy picit gyorsabban olvad, de végeredményben a jellemezése: ez az amit túrórudinak lehet hívni.”

http://hogy-mi.blogspot.com/2010/06/turo-rudi-teszt-i.html

Töretlen a túrórudi népszerűsége:

“A termék nagy lendülettel robbant be a piacra, és alig fél év alatt már mérhetővé vált. Az eladások alapján az első féléves Nielsen felmérés szerint a Kockásnak már 0,6 százalékos piaci részesedése volt a hűtött szeletes tejdesszertek piacán – mondta el a Napi kérdésére Pemmer István, a Kockás túrórudat forgalmazó cég ügyvezető igazgatója.”

http://hir6.hu/cikk/44616/100723_toretlen_a_turo_rudi_nepszerusege

Verseny a túrórudi piacon

“A Kockás túrórúd íze és minősége miatt is kiemelkedik az egyre szaporodó magyar túrórudik sorából!”

http://veddamagyart.info/elelmiszer/81-kockas-turorud-mhelytitkok-gyerekkorunk-izerl